Even voorstellen Anne Lossez

Mijn naam is Anne Lossez, 25 jaar oud en na acht keer verhuisd te zijn in Den Bosch en Tilburg tijdens mijn studie, woon ik sinds 2019 weer terug in Oosterhout. Samen met mijn vriend Jelle heb ik een huis gekocht in Slotjes Midden, dus de komende jaren zullen we de verhuisdozen niet meer nodig hebben. (gelukkig!).

In 2014 ben ik verhuisd naar Den Bosch om de studie Bestuurskunde te volgen. Nadat ik mijn propedeuse behaald heb, heb ik deze studie vervolgd aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens mijn studie ben ik Jongerenambassadeur geworden en een jaar later kwam ik als studente in dienst bij de gemeente Den Bosch. Eerst als projectmedewerker jongerenparticipatie voor acht uur per week, later draaide ik mijn eigen projecten en programma's. Altijd met het doel om jongeren die normaal niet gehoord worden, wél een stem te geven binnen de politiek en de ambtelijke organisatie.

Na vier jaar in Den Bosch én een half jaar in Tilburg (dat was niet mijn stad) kreeg ik 'gewoon' een relatie met een Oosterhouter: Jelle van Biert. En hoe hard ik ook tijdens mijn studie had geroepen dat ik niet meer terug naar Oosterhout zou komen, na een half jaar waren mijn spullen toch gepakt en trok ik in bij Jelle. Ja, in het mooie Oosterhout. De geel-wit-rode sjaal werd tijdens carnaval weer vervangen voor een rood-groene, de kosten voor het parkeren van de auto werden meer dan gehalveerd en ik kon weer op het fietsje langs mijn opa en oma, mijn ouders en broers. Even wennen was het ook wel: veel vrienden en vriendinnen waren door hun studie weggetrokken uit Oosterhout en ik moest ineens eerst met de bus naar Breda om de trein te kunnen pakken. Dat eerste probleem is ondertussen voor een groot deel opgelost: veel vrienden en vriendinnen hebben afgelopen jaren huizen gekocht in Oosterhout. Het tweede puntje blijft nog een grote uitdaging.

Ik werk tegenwoordig als beleidsadviseur bij de gemeente Geertruidenberg. Ik vind het heerlijk dat ik na een mooi ritje door de polders binnen 25 minuten op kantoor ben. Als beleidsadviseur houd ik me specifiek bezig met onderwerpen binnen het sociaal domein, zoals volksgezondheid (en de coronacrisis), burgerparticipatie, ontmoetingspunten en sport. Een super leuke en afwisselende baan in een veranderende tijd. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden bij Scouting Erasmus, als leiding en bestuurslid. Daarnaast houd ik van wielrennen en zit (iets te) vaak op het terras.

Sinds mijn 16e weet ik dat ik iets wilde doen voor anderen en de samenleving. En dat de politiek daar een goed middel voor is. Door mijn studie weet ik dat je verschil kan maken op lokaal niveau. Ik vind het belangrijk dat er niet alleen naar de schreeuwers wordt geluisterd, maar dat juist de mensen bereikt worden die normaliter niet zichtbaar zijn. Met mijn ervaring binnen verschillende gemeentes, projecten rondom burger- en jongerenparticipatie en de kennis van het sociaal domein, probeer ik de fractieleden van Gemeentebelangen op een inhoudelijke manier te ondersteunen. En door gebruik te maken van mijn enthousiasme, het blijven dromen, een frisse blik en mijn intrinsieke motivatie om iets te betekenen voor Oosterhout en mijn netwerk hoop ik van meerwaarde te zijn voor Gemeentebelangen.

In mijn examenjaar won ik het jongerendebat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, in 2018 leidde ik het jongerendebat voor de Oosterhouts gemeenteraadsverkiezingen. Wie weet wat de toekomst brengt?