Even voorstellen Guus Esseboom

Mijn naam is Guus Esseboom en ik ben 44 jaar oud. Ik woon samen met mijn partner Roxalanne en onze 4 kinderen (Bram en Floor 17, Julie van 16 en Luuk van 6) in de Contreie.

Ondanks dat ik pas op negenjarige leeftijd in Oosterhout ben komen wonen, voel ik mij een echte Oosterhouter. Ik ben opgegroeid in de Larenbuurt en daarna heb ik in het centrum van Oosterhout gewoond. Toen wij kinderen kregen zijn we naar de Vlindervallei verhuisd. Ik woon graag in Oosterhout en vermoed ook dat ik hier de rest van mijn leven blijf wonen. Oosterhout heeft als middelgrote gemeente ruim voldoende voor ons gezin te bieden. Zo ben ik graag bij voetbalvereniging VV Oosterhout. Hier ben ik actief in de sponsorcommissie, maar ook als voetballer van een leuk team. Daarnaast ben ik als scheidsrechter nog weleens op de velden te vinden. Mijn partner en kinderen zijn regelmatig te vinden in de sportschool en onze jongste dochter is actief bij handbalvereniging OHC'01.

In 2005 ben ik samen met mijn broer Wouter een financieel adviesbureau gestart. Wij adviseren en bemiddelen in hypotheken en verzekeringen. Ook verzorgen wij veel belastingaangiften, stellen we jaarrekeningen op voor ondernemers en begeleiden we echtscheidingen. Het bedrijf is in 16 jaar uitgegroeid tot een volwaardig advieskantoor met op dit moment 11 werknemers. Naast het leidinggeven aan ons bedrijf ben ik ook nog dagelijks werkzaam als adviseur. Dit laatste past mij het beste. Ik haal veel voldoening uit het helpen van onze relaties en ik probeer voor het het verschil te maken.

Als tiener was ik al erg geïnteresseerd in politiek. Ik bedoel dan wel met name de landelijke politiek. Het is moeilijker om zichtbaar te zijn in de gemeentelijke politiek en de aandacht en diepgang die er journalistiek aan gemeentelijke politiek wordt gegeven is beperkt. Zodoende zal het voor veel kiezers/inwoners moeilijker zijn om aan te geven voor welke partij zij kiezen en waarom.

Een paar maanden geleden heb ik mij aangemeld als lid van Gemeentebelangen. Daarnaast heb ik mijn interesse kenbaar gemaakt als lid van de steunfractie. Gemeentebelangen spreekt mij als middenpartij aan. Ik ben zelf ook van het midden en zie vooruitgang door compromissen te maken. Verder waardeer ik het dat Gemeentebelangen al jaren als coalitiepartner het beleid mede bepaald en haar verantwoordelijkheid neemt. Ik hoop hier in de toekomst ook een nuttige bijdrage aan te kunnen geven.

Voor degenen die mijn nog niet kennen; ik hoop snel kennis te maken en vertrouw op een constructieve samenwerking!