Standpunten 2014-2018

Inleiding | Maatschappij | Leefomgeving | Werkgelegenheid | Lasten

Inleiding

Gemeentebelangen Oosterhout neemt ook graag in de periode 2014-2018 verantwoordelijkheid voor ons mooie Oosterhout met de kerkdorpen Den Hout, Dorst en Oosteind. In dit programma vindt u onze standpunten.

We zetten primair in op het pakken van kansen en creƫren van verbinding in de maatschappij en het verbeteren van de leefomgeving voor onze burgers.

We zetten in op een meewerkende, ondersteunende houding van de gemeente voor initiatief-nemende burgers, ondernemers en (sport-)verenigingen. Daarbij zorgt de gemeente actief en passief voor werkgelegenheid.

Daarnaast willen we komende jaren een goede ondersteuning voor hulpbehoevende Oosterhouters. Nieuwe taken en bezuinigingen vanuit Den Haag mogen hen niet in de kou zetten. De lasten voor burgers zijn al hoog genoeg, die laten we niet verder oplopen.

Onze kandidaat raadsleden zijn aanwezig als bestuurslid of vrijwilliger bij diverse verenigingen. Daarnaast zijn we regelmatig op straat te vinden om van de Oosterhouters zelf te horen wat er leeft binnen de stad en de kerkdorpen. Ook via sociale media vangen we de nodige signalen op. Zo zijn we zichtbaar betrokken bij het wel en wee van onze mooie gemeente.

De afgelopen jaren zijn we zeer actief geweest voor de gemeente Oosterhout. Een overzicht van de raadsbijdragen, moties en behaalde resultaten zijn terug te vinden op deze website. Zo hebben we ondermeer de wegen en fietspaden opgeknapt. Zijn er diverse sportaccommodaties opgeknapt en hebben we voorbereidingen getroffen om de nieuwe sociale taken goed op te kunnen vangen. Daarnaast hebben we beslissingen genomen over het nieuwe theater en bibliotheek en de verbouwing van zwembad de Warande.

Inleiding | Maatschappij | Leefomgeving | Werkgelegenheid | Lasten

Uiteraard hebben we het verkiezingsprogramma ook beschikbaar in PDF zodat u het in 1 bestand gemakkelijk kunt lezen. 
VERKIEZINGSPROGRAMMA GB 2014-2018 A4.pdf 

Op verzoek van de sociale wijkteams in Oosterhout is er ook een versie van ons verkiezingsprogramma beschikbaar voor mensen met een taalachterstand of een beperking die begrijpend lezen lastig maakt. VERKIEZINGSPROGRAMMA GB 2014-2018 A4 Eenvoudig.pdf

FacebookTwitterLinkedin

Raadsvergadering

De volgende raadsvergadering is op 12 december en is tevens de laatste raadsvergadering van 2017.

U vindt de stukken in het Raads Informatie Systeem

 

GB Op Straat

Gemeentebelangen staat elke eerste zaterdag van de maand (m.u.v. de vakantiemaanden) op de markt tegenover vishandel Pooye.

IMG 3807

Heeft u vragen, op- of aanmerkingen, kom dan langs bij het gele tentje van Gemeentebelangen.

JGB

Jongeren Platform Gemeentebelangen