Nieuw steunfractielid stelt zich voor

In gesprek met Bianca Buinsters

Sinds kort heeft Bianca Buinsters ons team versterkt en is toegetreden tot de steunfractie van Gemeentebelangen.
Graag stellen wij Bianca aan u voor.

-Wie is Bianca Buinsters?

Bianca Buinsters is een spontane goedlachse 39 jarige vrouw, echtgenote van Patrick en moeder van twee fantastische jonge dochters: Amber van 12 en Myrthe van 8.
Woont sinds 2000 in Oosterhout in de wijk Oosterheide.
Van beroep ben ik administrateur en werk 24 uur bij Zicht Risico- en Verzekeringsadviseurs.

-Waar kennen we Bianca vooral van?

In de wijk Oosterheide staat een geweldige school, KC de Ontdekking.
Hier ben ik penningmeester van de Ouderraad en vind het heerlijk om met de kinderen van alles te ontdekken.
Daarnaast co├Ârdineer ik de vrijwilligers en regel de verhuur van verschillende ruimtes.
Ook organiseer ik de Nieuwjaarsdisco voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar en de buitenspeeldagen en burendagen.
Kortom heerlijk met de mensen uit de wijk bezig te zijn met alles en nog wat.

-Wat zijn jouw hobby's?

Mijn gezin staat voorop en dan natuurlijk mijn vrijwilligerswerk bij de Ontdekking.

-Waarom heeft politiek jouw belangstelling?

Wil graag wat doen voor de medemens in de gemeente Oosterhout.

-Waarom kies je voor Gemeentebelangen?

Ben gevraagd door onze Wethouder Marian Janse.
Voelde me hierdoor wel heel vereerd, want wat een topvrouw is zij.
Binnen de (steun)fractie van Gemeentebelangen was er nog geen vertegenwoordiger uit de wijk Oosterheide en aangezien deze wijk behoorlijk groot is, is dit toch wel een belangrijke taak.

-Heb je ervaring in de politiek?

Heb nog geen ervaring in de politiek, maar ben leergierig dus wil graag kennis gaan maken met de politiek

-Hoe word je wegwijs in het politieke wereldje?

Heb via de gemeente de cursus Politiek Lokaal gevolgd en heb hier veel van  geleerd.
Nu vooral veel lezen over de politiek en aan ervaren mensen vragen hoe het werkt.

-Wat wil je bereiken in de politiek en dan speciaal bij Gemeentebelangen?

Wil er graag voor zorgen dat iedereen zich een gewaardeerde Oosterhouter voelt, dat er naar je geluisterd word jong of oud en dat je zo goed mogelijk wordt geholpen met de vragen die gesteld worden. We staan allemaal voor een geweldige gemeente.

-Wat vind jij interessant aan gemeentepolitiek, wat vind jij een interessant dossier?

Jeugd en onderwijs: de jeugd is natuurlijk onze toekomst.
Het is heel belangrijk dat wij met de jeugdige bewoners in gesprek blijven.
Zou ervoor willen zorgen dat je hier in Oosterhout goed kunt wonen, dat alles up-to-date blijft, dat het niet verpaupert en dat er veel leuke dingen worden georganiseerd voor en door de jeugd.
"samenbouwenaaneengoedefijneveiligetoekomst"
Zorg voor ouderen: onze opa's en oma's hebben alles opgebouwd waar wij nu in leven.
Ze hebben hier hard voor gewerkt, het is nu tijd dat wij voor deze mensen gaan zorgen.
We moeten ervoor zorgen dat zij een fijne oude dag hebben en dat het voor hen aan niets mag ontbreken.

Ook kunst en cultuur is interessant: gewoon omdat ik het belangrijk vind dat iedereen hiermee kennis kan maken.

-Wat moet er veranderen in Oosterhout?

Denk niet dat we veel hoeven te veranderen.
We moeten vooral goed naar elkaar blijven luisteren en voor iedereen openstaan en bereikbaar blijven.

-Wat is volgens jou het mooie aan Oosterhout?

Spreek dan over de wijk Oosterheide en vind dan vooral het mooiste hoe alle culturen hier in de wijk met elkaar samen verschillende dingen organiseren.
Dat is mijns inziens echt een rijkdom.

Bianca Buinsters