In gesprek met Jules de Nijs - Voorzitter Gemeentebelangen

Jules 13

-Wie is Jules de Nijs?

Een geboren en getogen Oosterhouter, telg uit een horecafamilie en al bijna 40 jaar getrouwd met Antoinette.

-Waar kennen we Jules vooral van?

Ik ben 34 jaar werkzaam geweest bij foto Verschuren en bekleed bestuursfuncties binnen Oosterhout Hartveilig en het Niba Cursuscentrum. Ook heb ik mij ingezet voor de werkeloze 50 plussers via Netwerk 55 plus, en ongetwijfeld kennen veel mensen mij vanuit de biljartsport.

-Wat zijn jouw hobby's?

Ben in de gelukkige omstandigheid geweest dat ik van mijn hobby fotografie mijn beroep kon maken. Verder kook, lees, biljart, golf en fiets ik graag.

-Waarom in de Oosterhoutse politiek?

Mij heeft altijd de politiek geïnteresseerd maar vanwege mijn drukke werkzaamheden ben ik nooit actief geweest. Ik heb nu wat meer tijd om mijn steentje bij te dragen aan de Oosterhoutse politiek en met welke groepering kun je dat beter doen dan met Gemeentebelangen.

-Hoe ben je bij Gemeentebelangen terecht gekomen?

Is eigenlijk een logische stap.  De eerste GB-ballonnen heb ik in 1962 nog mee opgeblazen in de zaak van mijn ouders.

-Wat wil je bereiken met Gemeentebelangen, wat zijn jouw persoonlijke ambities?

Dat Gemeentebelangen de grootste partij blijft. Een groepering die echt in de Oosterhoutse samenleving staat. Buiten mijn voorzitterschap zit ik ook in de steunfractie. Van steun naar fractielid lijkt een logische stap. De verkiezingen lijken nog ver weg maar het is zo 2018.

-Wat schort er nog aan in Oosterhout, wat zijn de verbeterpunten volgens jou?

Zoals in elke gemeente zijn er nog veel verbeterpunten. Er moet hard gewerkt worden aan de binnenstad. De detailhandel staat onder een enorme druk en er zijn teveel m┬▓ winkeloppervlak. Dit los je niet op met een stukje groen aan de gevel. Met de voorspelling dat er de komende jaren wel 30% winkels verdwijnen moet je wel serieus gaan denken aan een complete nieuwe inrichting van de stad.

-Wat is het mooie aan Oosterhout?

Wat is er niet mooi aan Oosterhout? .... Ik heb er nooit voor gekozen een Oosterhouter te worden.
Ik heb gewoon heel veel geluk gehad.

Jules de Nijs